tisdag 4 februari 2014

Scrapverk med minnen


En julklapp till någon som med värme minns vad någon annan betytt. En bild från en svunnen tid, när livet var strävsammare och tyngre, men ändå på något märkligt sätt lugnare och lyckligare.

Ett gammalt foto som jag scannade in, förstorade, beskärde, och skrev ut på matt fotopapper. Jag eftercolorerade sedan fotot för hand med akvarellfärg. Men bara delvis, tyckte det blev snyggast.
Bakgrunden är en cardstock i en mycket vacker färg kallad "Brocade". Sedan ett 300g akvarellpapper infärgat med distressdyna "Vintage photo", och en ornamentstämpel i samma färg. Gjorde en liten bård med en bårdstans i ett tunnare akvarellpapper, som färgades med distressdyna "Weathered wood". Fjärilen i nylon fick några extra pärlor i rosa och ljusblått. Några vackra rosor i lila/cream, rosblad, och till sist en charm med texten Made with love i antikbrons som jag fäste med en bit moulinégarn i passande färg.

Lyckades hitta en passande ram 18x24cm, med tillräckligt djup så att allt skulle rymmas bakom glaset. Var egentligen inte en 3D ram men med lite fixande så löste det sig.

StinaScrapverk med gamla foton eller andra minnen blir det fler av.

/ Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar