tisdag 4 februari 2014

Julkort 2013


Lite bilder på julkorten 2013. Varje kort fick en av mina egna illustrationer i akvarell och tusch. Monterade i färdiga dubbelkort, de flesta var passepartout-kort övriga fick bilden på insidan men lite extra bling på framsidan. Som ni ser hade jag börjat skaffa lite scrap-grejer... Naturlurligtvis blev det lite stressigt så jag missade fotografera några kort.Det blev en snögubbe med kälke i det svart/röda kortet. Lite glitterlim till snöflingorna i bakgrunden. Framsidan av det kortet är stansat och monterat med 3D kuddar, så la jag slagmetall i guld under God Jul.Jag blev tvungen att återanvända några utvalda motiv för att hinna färdigt, att använda flera olika hade tagit för lång tid. Varje motiv är målat för hand med akvarellfärg och konturerna tuschade. Lite glitter på det bakre koret och tomten har fått guldfärg på sitt bältesspänne.En vacker domherre som burrat upp sig på en grankvist.Samma men olika.Snögubben igen men med lite annan bakgrund. Monterad i passepartout-kort med frostig kant och filtstjärnor med glitter.
Ytterligare ett svart/rött kort, stansad, frostad och 3D monterad framsida med grå filtstjärnor. Invändigt snögubbe men lite annorlunda mot de två förra. Dessa två blev klara i sista stund! Domherren blev denna gång monterad i ett kort med rektangulär ram.Katt och råtta-lek passande till jul... Julgranskulan är målad med akvarell och sedan embossade jag med klart embossingpulver. Lite glitter, guld och en glansig God Jul-stickers avslutade 2013 års julkorts-race.

Lärdomar inför nästa år, 1: Börja tillverkningen vid midsommar! 2: Gör inte alla på en gång, sprid ut det under ett par månader (drömmde om julkort till slut). 3: Gör fler nya motiv.

/ Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar