lördag 22 februari 2014

Altrad chokladask


Jag tänkte från början altra en mindre chokladask och göra ett kort att ge till min man på Alla Hjärtans dag. Men så fick jag en hjärtformad chokladask av honom på vår förlovningsdag, och då fick jag idéen att göra en kombination av ask och stafflikort. Detta är mitt första stafflikort, utan någon färdig mall att följa och i form av ett hjärta. Har man inte att göra så skaffar man sig... Den är inte "less is more" utan snarare "more is not enough".Fyllde den med gosaker såklart! Har använt mörkröd, svart och ivory cardstock och en bit guldtapet att klä in asken med. Till dekoren svart spets och satinband, rosor, pappersblommor, rosblad, svart pärlband, halvpärlor i färgerna champange och vinröd, och till sist en hjärtformad charm med texten Made with love.Det hjärtformade kortet är utskuret med Silhouetten. Fick göra en egen design av heart doily eftersom den jag laddade ner från shoppen inte hade samma hjärtform som asken. Använde samma design till  bården på kanten, det blev en hel del pyssel i Silhouette Studio...Så här ser det ut från sidan, gjorde bara ett ca 3 cm brett fotstöd bak på kortet som jag även skar ut med "sillen" som en spetsbård. Den blev jag tvungen att förstärka med ytterligare ett lager eftersom blommorna gjorde kortet rätt baktungt :) Har även en liten etikett med "Handgjort av"-text bak på fotstödet.Det här är den kompletta texten från föregående inlägg. Det är en skärfil som jag laddat ner från Silhouette Shoppen. Skar ut vissa delar i röd cardstock, den ena bakgrunden i ivory, "You" i svart cardstock och några hjärtan i akvarellpapper. Distressade med Aged Mahogny och Vintage Photo samt duttade lite med Versa Color Gold på "Forever". Monterade distanskuddar under så att texten fungerar som ett stopp för själva stafflikortet. Den Röda och ljusa cardstocken är från Panduro och gick jättebra att skära i utan missöden, även den väldigt delikata forever-texten klarade sig. Den svarta är Reprints som är svår att skära i trots att man vänder texturen ned. En av tre texter blev bra...


 
De vinröda rosorna  i foam fick behålla sina stjälkar, böjde till dem i en form som blivit lite min signatur swirl. Den använder jag på mina Handgjort av-etiketter, visitkort, teckningar, broderier och som här i en blomstjälk. Den svarta spetsen är återbruk, en bit av ett spetskrås från de glada och galna 80-talet.
Röd cardstock distressade jag med Vintage Photo och den ljusa med Aged Mahogany. Lite glitterlim i guld på det undre röda hjärtats kant.Det här projektet blev en liten prövning, jag var helt slut när jag var färdig! Men oj vad man lär sig, nya knep och idéer på bättre lösningar till nästa gång.

/ Stina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar